Hlavní obsah

Manželé ve Vsetíně se snažili uhasit chatu svépomocí, pomohlo až pět jednotek hasičů

Právo, jr
Vsetín

V popáleninovém centru ostravské nemocnice skončil muž, který utrpěl zranění při požáru chaty v pátek ráno ve Vsetíně. Manželé, kteří v chatě bydleli celoročně, se oheň nejprve snažili uhasit sami, hasiče zavolali, až když situaci nezvládali a plameny se šířily i do okolí. S plameny si poradilo až pět jednotek hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Velký požár chaty likvidovali v pátek ráno hasiči ve Vsetíně.

Článek

„V pátek v sedm hodin ráno byl vyhlášen poplach pro pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů Zlínského kraje, kteří vyjeli do ulice Červenka ve Vsetíně k požáru chaty v těsné blízkosti lesa. Při jejich příjezdu byla chata o velikosti deset krát deset metrů již plamenech,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Majitelé zavolali hasiče až poté, co se oheň začal šířit i na další části domu

„Začali okamžitě s hašením, současně hledali majitele chaty, který byl uvnitř zasaženého objektu,“ řekla mluvčí.

V chatě bydleli podle Javoříkové celoročně manželé, kteří se požár sami snažili uhasit. „Když se jim to nedařilo a požár se šířil na další části chaty, přivolali teprve hasiče. Při požáru utrpěl zranění majitel chaty, který skončil s popáleninami v péči záchranářů.”

Foto: HZS Zlínského kraje

V chatě bydleli manželé celoročně

Podle mluvčího krajské záchranné služby Petra Olšana utrpěl muž narozený v roce 1952 popáleniny v obličeji a letecky musel být transportován na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě.

„Vyšetřovatel hasičů šetří příčinu vzniku požáru,“ dodala Javoříková.

Reklama

Výběr článků

Načítám