Hlavní obsah

Manžel je katolík, nevěra je pro něj cizí výraz, tvrdila Bartákova žena

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

U Městského soudu v Praze v pátek vypovídal i bývalý přítel 23leté asistentky lékaře Jaroslava Bartáka, kterou museli z pracovní cesty na Filipíny v létě 2011 složitě vysvobozovat čeští diplomaté. O pomoc prý žádal i Bartákovu manželku, ale bezvýsledně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Barták doprovázen eskortou přichází k soudu.

Článek

„Říkala, že její muž je silně věřící katolík, pro kterého je slovo nevěra cizí výraz,“ uvedl svědek, který Bartákovu manželku vyhledal poté, co mu od přítelkyně začaly docházet vystrašené esemesky. „Byl jsem nucen dojít k tomu, že mi lhala a jejím prostřednictvím k nápravě určitě nedojde,“ shrnul výsledek své cesty do jižních Čech, kde Bartákova manželka pobývala na chalupě.

Na osobním výslechu Lenky Bartákové trvají někteří zástupci poškozených a soud ji zřejmě předvolá na listopadové pokračování hlavního líčení. Jak ale Právu prozradila státní zástupkyně Jana Murínová, Bartákova žena už v přípravném řízení nechtěla vypovídat a je pravděpodobné, že výpověď odmítne i soud.

Označil jsem ho způsobem, který bych tu nerad opakoval.
přítel jedné z poškozených žen

O Bartákově ženě se v průběhu hlavního líčení zmínily i některé poškozené. Když si jí stěžovaly na nesnesitelné chování jejího manžela, pouze jim prý radila, aby měly trpělivost a výdrž. Svému muži byla podle nich loajální, ačkoli musela vědět, že ji na každém kroku podvádí.

Přítelkyni našel zbitou

Svědek dále popisoval svou cestu na Filipíny, kam loni odletěl pro svou přítelkyni. Našel ji po útěku od Bartáka skoro nahou a zbitou. Zmínil i scénu, kterou zažil v hotelu, když si za policejní asistence přišel vyzvednout osobní věci své přítelkyně.

„Zastihli jsme ho u snídaně. Říkal, že nás do apartmánu pustí, až dosnídá, že není žádný spěch,“ uvedl svědek. Mezitím ho prý do pokoje pustil personál hotelu, Barták přišel později.

„Označil jsem ho způsobem, který bych tu nerad opakoval,“ uvedl muž s tím, že k žádnému fyzickému kontaktu mezi ním a lékařem rozhodně nedošlo.

Barták naopak tvrdí, že ho svědek v hotelu napadl.

Také u soudu se muže snažil provokovat poznámkami o svém údajném vztahu s asistentkou. „Slečna byla mou milenkou od začátku. Jen vy jste to neprokoukl. Měla asi třicet různých sponzorů,“ prohlašoval Barták.

Soudce Stanislav Králík odročil hlavní líčení na přelom října a listopadu. Vyslechnout chce ještě další poškozené a svědky. Pokud se neobjeví zásadní nové důkazy, vyhlásí rozsudek 5. listopadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám