Hlavní obsah

Mám zbraň, pohrozil turistovi v Praze a sebral mu telefon. Podezřelého zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až desetileté vězení hrozí muži, který podle kriminalistů hrozil turistovi v Praze, že proti němu použije zbraň, načež mu vytrhl z ruky mobilní telefon. Totéž zkusil u doprovodu oběti, ovšem neúspěšně. Podezřelého muže zachytily bezpečnostní kamery a policie po něm pátrá.

Muž podezřelý z přepadení v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal již na začátku dubna, policie ale dosud nepřišla podezřelému muži na stopu, a tak se obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání.

Muž měl přepadnout dvojici na pražském Žižkově. Místo policie blíže neupřesnila. Ze záběrů, které k případu zveřejnila, vyplývá, že k tomu mělo dojít na některé ze zastávek veřejné dopravy.

„Pod pohrůžkou užití zbraně, kterou měl mít ukrytou pod svou mikinou, vytrhl turistovi jeho mobilní telefon. Jeden mu však nestačil a požadoval telefon i po jeho doprovodu, což se mu však nepodařilo,“ informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Violeta Siřišťová s tím, že oba poškození z místa utekli a dali vědět policii.

Foto: Policie ČR

Podezřelý měl dvojici přepadnout v Praze na Žižkově

„Kriminalisté šetřením zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý vidět. Pokud muže na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158,“ dodala mluvčí.

Na některých záběrech je muž vidět s dalšími dvěma lidmi, se kterými podle všeho hovořil. Zda se jednalo o zmíněnou dvojici, policie neupřesnila, o jejich případné roli v případu se mluvčí nezmínila.

Případ policie vyšetřuje jako loupež s až desetiletou trestní sazbou.

Foto: Policie ČR

Podezřelého zachytila bezpečnostní kamera v metru

Z vloupačky pokus o vraždu. Zloděj narazil v domě u Hodonína na majitele, kterého těžce napadl

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám