Hlavní obsah

Mám zaručený tip na zápas, vábil mladík sázkaře. Obral je o desítky tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Ojedinělý podvod se podařilo odhalit policistům na Frýdecko-Místecku. Dvaadvacetiletému mladíkovi se pomocí sociálních sítí podařilo od několika lidí vylákat statisícové částky, které podle svých slibů chtěl vsadit na předem vyhrané zápasy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala v pondělí mluvčí policie Karolína Bělunková. „Pošli mi, co máš, mám zaručený tip na sportovní zápas, vsadím a výdělek ti zašlu,“ sliboval muž na sociálních sítích při komunikaci s důvěřivými lidmi. Peníze se mu od nich podařilo vylákat od loňského června do listopadu, policie o něm informovala až nyní.

Údajný Brit okouzlil ženu z Přerovska. Poslala mu milion

Krimi

Podle kriminalistů si muž na sociálních sítích zřídil identitu pouze pro tento účel. „Jediné, co pro to měli oslovení udělat, bylo zaslání peněz na jeho účet. O rozmnožení financí se už měl postarat zaručený tip na výhru nespecifikovaného sportovního utkání,“ uvedla mluvčí.

Žena ze Zlínska chtěla zbohatnout, naletěla podvodníkům a skončila zadlužená

Krimi

Důvěřivce pak podvodník informoval o výhře, která prý mnohonásobně převyšovala počáteční vklad, avšak aby výhru vyplatil, požadoval na svůj účet zaslat podíl z výdělku. Bohužel všechny takto oslovené osoby mu požadované několikatisícové provize z výhry předem zaslaly,“ dodala mluvčí.

Aby zvýšil svou důvěryhodnost, lidem poslal také fotografické potvrzení o převodu výher, transakce ale vzápětí rušil. „Policistům se podařilo zjistit, že mezi podvedenými figurují pouze muži, kteří v dobré víře a za vidinou výdělku zaslali na cizí účet desítky tisíc. Z jednoho muže měl dokonce obviněný vylákat skoro 130 tisíc Kč. K dnešnímu dni policie eviduje osm poškozených, není ale vyloučeno, že podvedených je mnohem více,“ doplnila Bělunková.

Reklama

Výběr článků

Načítám