Hlavní obsah

Málem zabil přítelkyni, k soudu ale nedorazil. Nejdřív se omluvil, poté lhal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž obžalovaný z loňského pokusu vraždy ženy v Mostě se v pondělí nedostavil k zahájení procesu u ústeckého krajského soudu. Po kontaktování se soudu nejdříve omluvil kvůli zdravotní indispozici. Poté tvrdil, že je mu už lépe a že dorazí. Trestní senát se ho ale ani po více než dvou hodinách nedočkal.

Foto: Karel Otcovský, novinky.cz

Obžalovaný se k soudu nedostavil.

Článek

Hlavní líčení bylo nařízeno na devátou hodinu. „Obžalovaný se omluvil ze zdravotních důvodů. Soud si u jeho ošetřujícího lékaře ověřoval, zda zdravotní stav brání muži účastnit se líčení. Zjistil, že obžalovaný k doktorovi nepřišel,“ řekla novinářům předsedkyně senátu Vladimíra Kodatová.

Soud proto obžalovaného opětovně kontaktoval. „Přislíbil, že se dostaví, ale neučinil tak. Soud proto učiní kroky, aby zajistil jeho účast u hlavního líčení,“ uvedla Kodatová.

Soud může vydat příkaz k zatčení obžalovaného, ten by tak byl předveden policií a soud by rozhodoval o tom, zda bude muž stíhán vazebně. Hlavní líčení by mělo pokračovat v úterý.

Na třiačtyřicetiletého muže podal státní zástupce Vladimír Jan obžalobu pro trestné činy pokus vraždy, když ženu surovým způsobem rdousil, a vyhrožování. „Muž napadl svoji přítelkyni takovým způsobem, že jí ohrozil život,“ řekl Jan novinářům.

Dohodu o vině a trestu státní zástupce s mužem doposud neuzavřel. Po výslechu obžalovaného bude vypovídat oběť a znalci příslušných oborů.

Ponožky jako roubík. Narkoman málem zabil seniorku, odsedí si 12 let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám