Hlavní obsah

Majitel vrakoviště chtěl kvůli dílům zabít člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnská zásahovka zadržela ve středu ráno spolumajitele pražského vrakoviště kvůli podezření z pokusu vraždy. Podle následného obvinění devětadvacetiletý muž chtěl koncem ledna zastřelit vlastníka odtahového vozu jen kvůli náhradním dílům.

Foto: Dan Novotný

A mají si kde hrát

Článek

Dnes to sdělila mluvčí jihomoravské policie Soňa Woffová, podle které se vše začalo odvíjet od inzerátu v časopise. "Zadržený muž projevil zájem o inzerovaný prodej vozidla odtahové služby a smluvil si s vlastníkem schůzku v Brně. Na poslední chvíli dohodnutý termín změnil a kvůli údajné poruše jeho auta se měla odehrát poblíž Ostrovačic," uvedla Woffová.

Čtyřicetiletý majitel z Brněnských Ivanovic se na místo tedy vydal a porouchané auto naložil. "V okamžiku, kdy se snažil dohodnout na podmínkách prodeje, na něj muž z Prahy několikrát vystřelil z pistole a ujel jeho odtahovým vozem," pokračovala mluvčí.

Ke všemu se přiznal

Těžce zranému muži přivolal pomoc člověk, který šel náhodně kolem a jen díky rychlému zásahu lékařů oběť přežila. Případem se začali zabývat jihomoravští kriminalisté.

Posun nastal až v době, kdy těžce zraněná oběť překonala kritický zdravotní stav a do detailu popsala pachatele. Všechny získané stopy nakonec policisty dovedly až 29letému muži z Prahy - Západ, který byl zatčen včera ráno v Praze, kde pracoval jako řidič pražské pekařské firmy.

Střílel v podmínce

"Muž se k uvedenému činu přiznal a také vydal nelegálně drženou zbraň, která pochází také z trestné činnosti. Rovněž označil autovrakoviště v Praze - Západ, kde se odcizené vozidlo nachází," dodala mluvčí.

Během výslechu svůj čin vysvětlovat tím, že potřeboval náhradní díly pro svoje odtahové auto, které bylo nepojízdné. Policejní rada jej poté obvinil ze dvou trestných činů: pokusu vraždy a nedovoleného ozbrojování.

Soud jej může potrestat vězení v délce 15 let nebo výjimečným trestem, protože muž je navíc v podmínce za předchozí majetkovou trestnou činnost. V současné době je umístěn v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám