Hlavní obsah

Majitel autoškoly vyráběl žákům za 500 korun lékařské potvrzení

– Benešov

Minimálně tři desítky padělaných lékařských zpráv má podle policie na svědomí 53letý majitel autoškoly ze středních Čech. Za 500 korun je upravoval lidem, kteří neměli svého lékaře či neměli čas si k němu zajít. Stíháni jsou také řidiči, kteří takové zprávy předložili úřadům.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Celá kauza se táhne již od roku 2011, kdy majitel autoškoly v Benešově a Vlašimi rozšířil své podnikání o další službu.

„Neoprávněné zásahy do lékařských zpráv měl činit on sám. Důvod byl jednoduchý. Ušetřit čas klientům anebo pomoci těm, kteří neměli svého praktického lékaře, což byli většinou cizí státní příslušníci. To vše jen za nepatrnou úplatu 500 korun,“ vysvětlila mluvčí policie Eva Stulíková.

Na případ přišla úřednice Městského úřadu ve Vlašimi. V dokumentaci našla nějaké nesrovnalosti, a odstartovala tak vyšetřování, které ještě není u konce. Majitelů padělaných zpráv jsou totiž desítky. Někteří již stanuli před soudem, kde svého počínání litovali, a tak jejich trestní stíhání bylo podmíněně zastaveno. Další na soud teprve čekají.

„Majitel obou autoškol trestnou činnost zatím důsledně popírá. Prozatím je obviněn z deseti takových skutků. O nejméně dvě desítky ale bude jeho trestní stíhání v dohledné době rozšířeno,“ podotkla Stulíková.

Kromě padělání mu však hrozí trest i za vydírání, protože podle policie nutil jednoho ze svých klientů, aby vypovídal v jeho prospěch. Ve vězení by mohl strávit až čtyři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám