Hlavní obsah

Majitel 15 zbraní na Silvestra děsil lidi v Mostě střelbou slepými náboji mezi paneláky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Až dva roky za výtržnictví hrozí 54letému muži z Mostu, který o silvestrovské noci střílel puškou na ulici mezi panelovými domy. Než ho zadržela po oznámení hlídka policie, stihl vypálit několik desítek slepých nábojů. Ukázalo se, že se jednalo o majitele patnácti registrovaných zbraní. Incident se naštěstí obešel bez zranění.

Foto: Mapy.cz

Ulice Růžová v Mostu

Článek

Rány se krátce po půlnoci ozývaly mosteckou ulicí Růžová. „Rozhodně nezvolil nejvhodnější způsob, jak oslavit příchod Nového roku, a to nejen k uplynulým tragickým událostem,“ informoval ve středu o případu mluvčí policie Václav Krieger s odkazem na nedávný masakr na filozofické fakultě v Praze.

Přivolaná policejní hlídka podezřelého zadržela. Už sice nestřílel, ale měl přes rameno samonabíjecí pušku. Před tím stihl vystřílet minimálně 69 slepých nábojů ze tří zásobníků.

„Muž je držitelem zbrojního průkazu a jednalo se o řádně registrovanou zbraň. Pušku policisté na místě odebrali a oslavence převezli do cely. Pro policisty bylo překvapení, že zadržený nebyl pod vlivem alkoholu,“ zmínil mluvčí.

Muž vystřelil z plynové pistole u plzeňské hospody, kde stál hlouček lidí

Krimi

Další prověřování ukázalo, že podezřelý je majitelem 15 registrovaných zbraní různého typu.

„Policisté využili svého oprávnění a všechny střelné zbraně 54letému muži odebrali, a to včetně zbrojního průkazu,“ upřesnil Krieger s tím, že muži v případě soudu hrozí až dva roky vězení za výtržnictví.

Jako vysvětlení svého chování podezřelý podle mluvčího uvedl, že tento způsob oslavy příchodu Nového roku zvolil místo petard, kdy to prý považoval za bezpečnější variantu.

Petarda vhozená na zahradu vybuchla psovi v tlamě

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám