Hlavní obsah

Maarty dostal za šíření viru HIV 4,5 roku vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obvodní soud pro Prahu 5 ve středu poslal Rudolfa Nováka, přezdívaného Maarty, na 4,5 roku do věznice s dozorem. Novák se podle verdiktu dopustil trestných činů pokusu o ublížení na zdraví a šíření nakažlivé choroby tím, že jako nakažený virem HIV měl pohlavní styk s 10 partnery. Ve čtvrtek o tom s odvoláním na státního zástupce Juliuse Lachnitta informovala ČTK.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 1267 - 8.9.2017 Historický rej na Masarykově náměstí. Průvod. Jízda rytířů.

Článek

Novák podle policie o tom, že je nakažen virem HIV věděl již od září 2001. Homosexuálně zaměřený šestadvacetiletý muž se seznamoval prostřednictvím internetu a v pražských gay klubech. Vše by mu procházelo do dnešní doby.

Ale jedna z jeho posledních obětí, patrně zjistila, že je nositelem viru HIV a vše oznámila policii. "Můj klient v žádném případě nikoho nenakazil. Z deseti styků, které policie hodnotí jako pokus o těžké ublížení na zdraví, nikdo z těchto osob nebyl nakažen virem HIV," řekl již dříve ČTK Novákův advokát.

Reklama

Související témata:

Související články

Homosexuální mladík vědomě šířil AIDS

Pražská policie v těchto dnech obvinila šestadvacetiletého muže z Prahy, který podle ní od podzimu 2001 zcela vědomě šířil virus HIV. Homosexuálně zaměřený...

Výběr článků

Načítám