Hlavní obsah

Lupičský gang se snažil zmizet v bažinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Policie v pátek zadržela gang, který na jihu Moravy kradl auta, loupil a vykrádal obchody. Trojice mužů tak podle kriminalistů způsobila škodu téměř za dva milióny korun. Jejich dopadení bylo dramatické: před zásahovou jednotkou se muži pokusili uniknout v bažinách.

Foto: archiv Valachy

Kyselice je nejžádanější krajovou specialitou v resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Článek

"Pachatelé měli zbraně, a nešlo tedy o legraci," řekl dnes novinářům policista, jenž se případem zabývá. Muži ve věku 19 až 28 let bydleli u dvou narkomanek v Holasicích na Brněnsku. Na jednoho byl vydán zatykač, protože nenastoupil včas do vězení, kde si měl odpykat devítiletý trest.

"Pachatelé začínali u vloupání, pak se pustili do krádeží aut a skončili u loupeží. Hrozí jim 12 let vězení," uvedl policista.

Vozili se v kradených mazdách

Trojice si obvykle počkala, až zůstala prodavačka v obchodě sama. Pak muži přinutili pracovnici odejít na záchod nebo do skladu, tam ji svázali a s lupem odjeli. Ve spise se uvádí, že muži vyloupili prodejnu s mobilními telefony v Hustopečích na Břeclavsku a na Žďársku zlatnictví i benzinovou stanici.

Muži také údajně ukradli sedm aut. Pokaždé šlo o Mazdy 323, které trojice používala jen pro sebe. S mnohými auty muži havarovali. Jednoho vozu se zbavili tak, že ho zapálili.

Honička s policií

Zásahová jednotka chtěla gang zadržet ve chvíli, kdy připravoval vyloupení zlatnictví ve Slavkově u Brna. Policie muže sledovala od Pohořelic na Břeclavsku. Pachatelé si ale policie všimli, chtěli ujet a začala honička. "Vůz s lupiči nakonec skončil v poli a všichni se rozhodli, že nám zmizí v nedalekých bažinách. Museli jsme dokonce pro výstrahu vystřelit do vzduchu, aby se vzdali," dodal policista.

Trojice čelí obvinění z krádeží, loupeží a útoku na veřejného činitele. Všichni tři muži jsou ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám