Hlavní obsah

Lupiči zapálili muži obličej, pak ho okradli

Novinky, pno
ČESKÉ BUDĚJOVICE

Dobrá vůle se v sobotu nevyplatila devětačtyřicetiletému muži, kterého v českobudějovické části Rožnov přepadli dva lupiči. Muž na jejich žádost hledal po kapsách zapalovač. Toho útočníci využili a hodili mu do obličeje zapálenou hořlavou látku. Napadený muž se začal hasit, čehož lupiči využili a bezmocného muže zbili a okradli.

Článek

Lupiči k muži přistoupili za křižovatkou ulic Plánská a Brošovská a požádali ho o zapalovač. Ten jim chtěl vyhovět a hledal ho po kapsách. "Při jeho nepozornosti mu muži stříkli do obličeje neznámou zapálenou hořlavinu. Muž si začal obličej hasit a upadl na zem," uvedla českobudějovická policejní mluvčí Regina Tupá.

Na zemi ho útočníci začali kopat do oblasti žeber. Následně ho okradli o peněženku a osobní doklady. "Muž utrpěl vážné popáleniny druhého stupně a zlomeninu žebra," doplnila mluvčí.

Podle policie byli útočníci ve věku asi dvaceti let, vysocí přibližně 180 cm, střední postavy. Bližší popis není k dispozici. Kriminalisté se obrací s žádostí o pomoc na případné svědky události.

"Možná v inkriminovanou dobu někdo uvedeným místem projížděl nebo procházel a mohl útočníky spatřit," upřesnila mluvčí. Svědci se mohou hlásit na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám