Hlavní obsah

Lupiči vodili stařenku po domě a kradli, statečná žena se mezitím zamkla v pokoji

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Pouhé tři dny stačily kriminalistům k dopadení dvou lupičů ve věku 25 a 26 let, kteří v pondělí oloupili 84letou stařenku v obci poblíž Zlatých Hor na Jesenicku. Ta jim utekla do pokoje, kde se zamkla a volala z okna na souseda.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pachatelé si přistavili žebřík k oknu na WC. Ještě před tím, než vlezli do domu, si pak zakryli část obličeje a nasadili rukavice. Uvnitř je však vyrušila 84letá majitelka. Aby je neprozradila, posadili ji na židli v kuchyni a začali vše prohledávat. Protože v kuchyni našli jen 6 600 korun, chtěli prohledat i jiné místnosti. Svoji zajatkyni začali vodit s sebou. Ta se v nestřeženém okamžiku vysmekla a zamkla se v obývacím pokoji. Z okna pak zavolala souseda, že ji přepadli a aby přivolal pomoc. Oba mladíci stihli zmizet zadním vchodem,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Ve čtvrtek kriminalisté lupiče dopadli. Zjistili přitom, že to nebyl jediný jejich prohřešek. Na svědomí měli mít i další tři případy, které vyšetřovali. Na začátku května se měl starší z mužů vloupat do vozidla v Bělé pod Pradědem. Z něj odcizil batoh s peněženkou a finanční hotovostí, bezkontaktní platební kartu, autorádio, bundu a doklady.

Vloupali se i do restaurace

„Platební kartu po vloupání předal svému mladšímu kumpánovi, který ji během dvou plateb v obchodě a na čerpací stanici použil. O víkendu před loupeží ještě oba obvinění navštívili Javornicko, kde se přes okno vloupali do rodinného domu a nepozorovaně vnikli do neuzamčené restaurace. Z domu si odnesli peněženku s finanční hotovostí a z restaurace příruční trezor a číšnický flek s nemalým obnosem,“ uvedla mluvčí.

Oba obvinění se podle ní několika trestných činů dopustili i přesto, že v posledních třech letech byli pravomocně odsouzeni soudem, a to za krádež.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám