Hlavní obsah

Lupiči postřelili v Ostravě dva prodavače

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Těžké zranění dvěma zaměstnancům ostravského velkoskladu počítačů způsobili ve čtvrtek večer dosud neznámí lupiči. Pachatelé přišli do provozovny v Ostravě-Vítkovicích a pod pohrůžkou použití zbraně přinutili zaměstnance k vydání peněz.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava- Hrabůvka. Stávající podchod. Stav 13.1.2013

Článek

"Kromě toho odcizili několik počítačových komponentů. Při tom je vyrušili další zaměstnanci, na které pachatelé vystřelili a z míta činu utekli," uvedla severomoravská policejní mluvčí Soňa Bradáčová.

Vedoucí provozovny řekl Právu, že loupež se odehrála velice rychle. "Ani nevím, kolik jich bylo. Vběhli dovnitř maskovaní, sebrali denní tržbu a několik počítačových komponentů. Škodu jsme ještě nespočítali," řekl šéf obchodu.

Muži, na které lupiči zamířili svou zbraň, jsou nyní hospitalizováni s těžkými zraněními v nemocnicích. "Doba léčení je odhadnuta na nejméně dvě měsíce," dodala Bradáčová.

Sklad přepadli už před pěti lety

Personál uvedené prodejny se již jednou s podobným útokem setkal. Bylo to téměř přesně před pěti lety, 16. prosince 1998. Čtyři maskovaní muži zde těsně před koncem pracovní doby nastříkali vedoucímu pobočky slzný sprej do očí a potom ho spoutali. Z firmy si odvezli počítačové komponenty  v hodnotě asi dvou miliónů korun. Pachatelé této loupeže jsou ve vazbě, zatím ale podle dostupných informací nebyli odsouzeni.

Reklama

Výběr článků

Načítám