Hlavní obsah

Lupiči měli agenturu obrat o dalších sto miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE
Aktualizováno

Maskovaní lupiči přepadli v noci na sobotu bezpečnostní agenturu Group 4 Securior v Českých Budějovicích. Odnesli si finanční obnos, jehož výši policie neupřesnila. Podle televize Nova jde o 100 miliónů korun. Agentura je majitelem společnosti G4S Cash Services, z níž na začátku listopadu ukradl František Procházka půl miliardy korun.

Článek

"Vzali peníze a jeden z ozbrojených pachatelů vážně zranil pracovníka agentury," řekla jihočeská policejní mluvčí Mirka Čapková.

Pachatelé přelezli plot a vnikli do místnosti. "Tam se pod pohrůžkou použití střelné zbraně zmocnili blíže nezjištěné finanční částky," uvedla mluvčí. Zaměstnanec utrpěl zranění ruky a podrobil se operaci v českobudějovické nemocnici.

Policie vyzývá svědky, kteří v Českých Budějovicích viděli automobil Audi Q7 tmavé barvy a Land Rover červené barvy, aby se ozvali.

Stále chybí půlmiliarda z listopadu

Vedení společnosti G4S Cash Services útok i zranění zaměstnance potvrdilo. "K vážným škodám na majetku společnosti a třetích stran nedošlo," uvedlo v tiskové zprávě. Podle ní se jednalo o neúspěšný ozbrojený útok na pancéřové vozidlo v areálu operační základny.

Jihočeská policejní mluvčí však uvedla, že maskovaní muži vnikli do místnosti bezpečnostní agentury. TV Nova uvedla, že si muži z agentury odnesli sto miliónů korun, což by znamenalo, že tato přišla v uplynulých dvou měsících o zhruba 600 miliónů korun.

Na počátku listopadu ukradl z pobočky firmy G4S Cash Services na pražském Žižkově člen ochranky František Procházka půl miliardy v hotovosti. Muž si během služby kromě bankovek v hodnotě 500 a 200 Kč odnesl 342 tisíc tisícikorunových bankovek, 91 tisíc dvoutisícových a tisíc pětitisícových.

Soud na Procházku vydal mezinárodní zatykač, úřady po něm však zatím pátrají marně.

Související články

TÉMA: Krádež století

V České republice se denně stanou desítky krádeží, jejich pachatelé si ale musí připadat jako naprostí žabaři ve srovnání s Františkem Procházkou, kterého...

Výběr článků

Načítám