Hlavní obsah

Lupiči bankomatů jsou za mřížemi

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Lupiči, kteří se probourávali do různých prodejen a odtud brali elektroniku, šperky a dokonce i bankomaty, jsou za mřížemi. Ve čtvrtek o tom informovali severomoravští kriminalisté.

Foto: Ota Dračka

Z Májových trhů

Článek

Ve vazbě skončilo zatím sedm lidí z Olomoucka, Jeseníku a Karvinska, kteří se navzájem velice dobře znali, ale s největší pravděpodobností pracovali ve třech samostatných skupinách.

První tři, kteří se podle policie zaměřovali především na prodejny se šperky a s hodinkami, skončili za mřížemi už v květnu. Výkladní skříně rozbíjeli dlažebními kostkami. Dvojice, která má na svědomí největší škodu, byla dopadena 30. září a pro poslední dva členy gangu z Olomoucka si kriminalisté přišli začátkem tohoto týdne.

U všech zadržených policisté provedli domovní prohlídky, při kterých se jim podařilo zajistit například automobil Mitsubishi Pajero, množství digitálních fotoaparátů i funkční samopal s municí.

Kradli a vedli divoký noční život

Nejaktivnější prý byli dva muži ve věku 22-24 let. Podle policie mají na svědomí ukradené bankomaty v Bruntále a Ústí nad Orlicí a jeden nepodařený pokus v Olomouci.

Ve všech třech případech se do prodejen probourali ukradeným autem přes výkladní skříň. Podobný způsob podle policie použili také letos na jaře, když vozidlem Renault Megane vjeli do prodejny Datart v ostravském Shopping-parku, naložili elektroniku za více než milión korun a během dvou minut, ještě před příjezdem ochranky, zmizeli.

Několik měsíců předtím zase ukradli novou Škodu Octavii, vystavenou v autosalónu v Bílovci na Novojičínsku. Většinu peněz, utržených za prodej ukradených věcí, stačili utratit na diskotékách a v nočních klubech.

Související témata:

Související články

Ukradli statisíce i s bankomatem

Několik stovek tisíc ukradli v úterý ráno lupiči z obchodu v centru Bruntálu. Jejich plán byl přitom velmi jednoduchý: do objektu najeli ukradeným autem...

Zloději ukradli z obchodu další bankomat

Další případ krádeže celé bankomatu z obchodního domu řeší policisté tentokrát v Náchodě. Ve středu brzy ráno skupina neznámých pachatelů najela autem...

Zloději ukradli bankomat s miliónem

Kompletní bankomat přikotvený k podlaze vytrhli v noci ze středy na čtvrtek neznámí zloději v pobočce GE Capital Bank v Sokolově. Pachatelé poté...

Výběr článků

Načítám