Hlavní obsah

Lupiče na čekané v Praze prozradil komický převlek

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nezdarem skončily plány čtyřiačtyřicetiletého muže, který se chystal v Praze přepadnout vůz s penězi. Ozbrojený funkčním revolverem číhal před nákupním centrem, byl ale nápadně maskovaný parukou, brýlemi a kšiltovkou, čehož si všiml svědek, který na něj zavolal policii. Incident zaznamenala bezpečnostní kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž chtěl přepadnout vůz s penězi Video: Policie ČR

 
Článek

Případ se stal ve středu 12. června kolem poledne u obchodního centra na Vinohradské ulici. Na lavičce seděl muž, který měl na hlavě nepadnoucí paruku, na ní kšiltovku a na očích sluneční brýle.

Foto: Policie ČR

Muž se chystal přepadnout vůz s penězi

„Když si ho oznamovatel prohlédl pozorněji, tak si všiml, že muž v ruce žmoulá igelitovou tašku, ve které se mu podle obrysu zdálo, že má asi střelnou zbraň. Okamžitě zavolal na tísňovou linku a na místo vyrazila nejbližší policejní hlídka z místního oddělení Žižkov,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Muž se chystal přepadnout vůz s penězi

Policisté přijeli muže zkontrolovat a zjistili, že má u sebe revolver, pilku na železo, pepřový sprej, punčochu a rukavice.

Kriminalisté muže zadrželi a ten se pak při výslechu podle Daňka přiznal, že se dostal do finančních problémů, a proto vymyslel přepadení vozu s penězi.

Foto: Policie ČR

Muž se chystal přepadnout vůz s penězi

„Svému otci bez dovolení sebral jeho legálně drženou střelnou zbraň a vyrazil do Prahy realizovat zmiňovaný plán,“ uvedl mluvčí.

Odkud muž pochází, policie neupřesnila. Podle vyšetřovatelů chtěl přepadnout dodávku bezpečnostní agentury.

Foto: Policie ČR

Muž se chystal přepadnout vůz s penězi

Policie muže obvinila z pokusu o loupež, za což mu před soudem hrozí až desetileté vězení. Soud rovněž poslal muže preventivně do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám