Hlavní obsah

Lupiče, který chytil do kravaty seniora s důchodem, dopadla policie

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Policistům se podařilo dopadnout muže, který v polovině února v Růžové ulici v Karviné přepadl seniora pohybujícího se o berlích. Bezcitný násilník se mu pokusil odcizit peněženku s vybraným důchodem, to se mu ale díky náhodnému svědkovi nepodařilo. Senior musel být ošetřen v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak ve středu uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková, osmadvacetiletý muž si vytipoval důchodce na poště v karvinské části Nové Město. Všiml si totiž, že muž vyzvedává důchod.

„Po odchodu z pošty ho sledoval až do ulice Růžová. Náhle ho zezadu chytil do tzv. kravaty a ze zadní kapsy kalhot se pokusil odcizit peněženku s hotovostí, což se mu nepodařilo. Napadený se proti útočníkovi pokusil použít i berle, ale agresor muže strhl na zem,“ popsala zápas Viačková.

V té chvíli náhodný svědek pachatele okřikl a ten utekl. Policii se ho podařilo dopadnout a zjistila, že jde o čtrnáctkrát soudně trestaného recidivistu. Okresní soud v Karviné ho již poslal do vazby, nyní mu hrozí za loupež až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám