Hlavní obsah

Lupiče dopadli po deseti letech díky stopě DNA

Právo, pko
Brno

Hodně překvapený byl čtyřiačtyřicetiletý muž, když mu na rukou zaklapla želízka. Nasadili mu je kriminalisté z oddělení tzv. lovců lebek. Muž bude pykat za deset let starou loupež, při které si přišel na dva milióny korun. Detektivové se lupiči dostali na kobylku díky stopě DNA. Soud poslal muže okamžitě do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál v Brně v roce 2005, kdy se na policisty obrátil obchodník s cigaretami s oznámením, že ho oloupil neznámý muž. Nabízel mu zprostředkování výhodné koupě cigaret za více než dva milióny korun.

Když ale mělo dojít ve skladu k předání zboží, muž obchodníka udeřil do hlavy tak silně, že ztratil vědomí. Když se probral, neměl ani peníze, ani cigarety.

Pátrání kriminalistům komplikoval fakt, že útočník vystupoval pod identitou cizího muže, kterému v roce 1998 ukradli osobní doklady.

„Pátrání pokračovalo a zlom v případu přinesla genetická analýza, která prokázala individuální shodu profilu DNA pachatele a biologického materiálu zajištěného na oblečení,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová. Kriminalisté zadrželi muže v pražských Holešovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám