Hlavní obsah

Lupič přepadl v Třinci seniorku, s kolemjdoucími ho zneškodnila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všímavost a ochota kolemjdoucích sehrála roli při dopadení lupiče, jenž před několika dny v Třinci přepadl seniorku, která si přišla na poštu vybrat peníze. Třicetiletému muži teď hrozí až deset let vězení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská. Osmdesátiletá žena si podle ní na třinecké poště vybrala přes 10 tisíc korun a když vyšla ven, začal ji pronásledovat třicetiletý muž.

Sledoval ji jak po chodníku, tak během cesty autobusem do místní části Karpentná. Když pak kráčela mezi domy, vytrhl jí tašku, až spadla na zem. Pak ji ještě udeřil pěstí a pokoušel se utéct.

„Napadené se podařilo zkontaktovat procházející ženu a poté i zastavit projíždějící vozidlo, přičemž oba požádala o pomoc. Ti neváhali, pohotově se v situaci zorientovali a zakročili. Společně tak s poškozenou podezřelého na místě zadrželi a přivolali policisty,“ řekla mluvčí.

Třinečtí kriminalisté obvinili 30letého muže ze zvlášť závažného zločinu loupeže. „Obviněný, který skutek spáchal pod vlivem alkoholu a za obdobné jednání byl v minulosti již odsouzen, se v podstatě doznává. Kriminalisté podali státnímu zástupci návrh na vzetí obviněného do vazby,“ dodala mluvčí.

Sněhová kalamita zasáhla Ostravu, tramvaje někde až hodiny nejely

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám