Hlavní obsah

Lupič maskovaný obvazy vyloupil banku, z peněz se radoval jen několik hodin

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lupič maskovaný obvazy přepadl banku v úterý v pražských Vršovicích s pistolí v ruce. Odnesl si několik desítek tisíc korun, policisté ho ale ještě ten den zadrželi i s penězi.

Policie vtrhla do bytu vršovického zlodějeVideo: Policie ČR

 
Článek

Maskovaný obvazy, brýlemi a čepicí si 42letý recidivista přišel pro peníze do banky v ulici Vladivostocká. „Následně pod pohrůžkou použití střelné zbraně přinutil obsluhu u přepážky k vydání finanční hotovosti ve výši několika desítek tisíc korun a i s kořistí uprchl,“ popsala přepadení policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Kriminalisté pomocí kamerových záznamů zanedlouho vytipovali podezřelého pachatele v Praze 6, kterého ještě v úterý zadržela zásahová jednotka. Přímo v bytě zadrženého policie nalezla i část odcizených peněz.

"Muž se během následující série výslechů k loupeži doznal a prozradil i úkryt střelné zbraně,“ dodala mluvčí s tím, že policisté zajistili revolver ráže 38mm. Muž byl obviněn z loupeže a čeká na rozhodnutí soudu o uvalení vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám