Hlavní obsah

Lupič „cyklista“ z pošty na Prostějovsku dopaden. Při útěku se svlékal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobromilice

Kriminalisté zadrželi v Prostějově 30letého muže, kterého podezírají z loupežného přepadení pošty v Dobromilicích na Prostějovsku. Podezřelý měl na útěku ukrást kolo, posléze běžel po svých a zbavoval se svršků. Na poště podle vyšetřovatelů hrozil maketou zbraně a sebral přes 30 tisíc korun a losy. Policie navrhla, aby soud muže poslal po do vazby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pošta byla přepadena minulý pátek ráno, podle prvotních informací si měl lupič odnést tisíc korun a stírací losy. Vyšetřování ale nakonec ukázalo, že se mu z místa podařilo na kradeném kole ujet s větší kořistí.

„V neděli krátce po poledni byl v Prostějově po dvoudenním usilovném pátrání zadržen na základě souhlasu státního zástupce 30letý muž podezřelý z loupežného přepadení pošty v obci Dobromilice,“ sdělila v úterý Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Lupič přepadl poštu na Prostějovsku. Peněz moc nezískal, tak aspoň ukradl kolo

Krimi

Podezřelý se podle ní k činu přiznal a v pondělí mu bylo sděleno obvinění z loupeže, za což mu hrozí až desetileté vězení.

„Při prověřováním případu se zjistilo, že pracovnice pošty vydala pachateli, který ji ohrožoval střelnou zbraní, z obavy o svůj život finanční hotovost 34 000 korun a losy v hodnotě 1000 korun,“ upřesnila mluvčí.

Lupiči pustili do kamionu plyn a uspali řidiče. Pak vzali díly na kola za 250 milionů

Krimi

Podezřelý podle vyšetřovatelů při útěku po přepadení pošty okradl jinou ženu o jízdní kolo, které bylo později nalezeno u pily v Dobromilicích. Dál pak pokračoval pěšky a při tom se zbavoval svých oděvních svršků. V potoce policejní potápěči nalezli odhozenou maketu střelné zbraně.

„Při útěku také skryl odcizené peníze včetně losů u potoka, kde byly ještě ten den policisty nalezeny,“ konstatovala Zajícová.

Milionové přepadení v centru Prahy, lupiči po sobě nechali skútry a koloběžku

Krimi

Pachatel je podle ní uživatelem návykových látek. „Jedná se o recidivistu, který se v minulosti dopouštěl majetkové trestné činnosti a protiprávního jednání, které souviselo s návykovými látkami. Byl za to odsouzen,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že byl dán podnět ke vzetí obviněného do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám