Hlavní obsah

Lovci lebek chytili v lese u Brna podvodníka, který se skrýval před trestem

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně práce dalo brněnským kriminalistům z týmu cíleného pátrání, neboli lovcům lebek, dopadnout pětatřicetiletého Brňana, kterého soud poslal na šest let do vězení za podvody. Muž se před trestem ukrýval v lesích v okolí Brna, kriminalisté při jeho zatýkání navíc museli myslet na to, že vlastní několik střelných zbraní včetně samopalu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nalézt místo, kde se muž ukrýval, byl skutečný oříšek. Kriminalisté se nejprve museli vyznat ve vztahovém propletenci, muž totiž vedl již několik let vztah se dvěma ženami současně, přičemž s jednou z nich dokonce vychovával dítě. Svým ukrýváním před spravedlností zřejmě muž chtěl zhodnotit svoje zkušenosti s vedením dvojího života,“ řekla policejní mluvčí Petra Vedrová.

Lovci lebek nakonec muže chytili při odpolední schůzce s jednou z jeho přítelkyň v lese poblíž Brna.

V uplynulém týdnu se detektivům podařilo dopadnout i dalšího podvodníka, který se ukrýval před sedmiletým trestem vězení. Lovci lebek si pro padesátiletého muže přišli na brněnské hlavní nádraží. Teď si bude muset odsedět trest za více než dvaadvacetimiliónové podvody a navíc zaplatit i peněžitý trest ve výši jednoho miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám