Hlavní obsah

Litevec, který ujížděl před policisty v kradeném BMW z Německa, skončil ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezděkov

Soud poslal do vazby 37letého Litevce, který v pondělí ráno ujížděl před německými policisty v kradeném BMW. Muž se dostal do České republiky a nedaleko Bezděkova na Klatovsku havaroval. Po chvíli ho chytly tuzemské hlídky.

Foto: PČR

Sedmatřicetiletý Litevec ujížděl z Německa v kradeném BMW. Boural u Bezděkova na Klatovsku.

Článek

O posunu v případu informovali policisté na sociální síti X. Napsali, že plzeňský krajský soud rozhodl o vzetí 37letého cizince do vazby.

Klatovští kriminalisté během vyšetřování zjistili, že šofér řídil kradené BMW. „To bylo odcizené u města Stuttgart,“ upřesnila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Němečtí policisté začali muže pronásledovat v pondělí ráno, když nereagoval na jejich výzvu a nezastavil. Litevec ujížděl ke státní hranici. „Když překročil přechod Všeruby, do akce se zapojilo i několik českých policejních hlídek a vrtulník,“ sdělila mluvčí Iva Vršecká.

Na silnici první třídy nedaleko Bezděkova vytvořili policisté zátaras pomocí kamionu, který postavili přes celou vozovku. Cizinec ale sjel ze silnice, naboural a utekl. Po několika minutách ho však tuzemské hlídky vypátraly a zadržely.

Řidič ujížděl v BMW německým policistům, ti čeští mu do cesty postavili kamion

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám