Hlavní obsah

Lidé z Mukařova nevěřícně přihlíželi vyšetřování trojnásobné vraždy

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zděšení a smutek ovládl sousedy rodiny v Mukařově, kde se v noci na čtvrtek stala trojnásobná vražda. Obcí od čtvrtečního rána procházely skupinky policistů a vyšetřovatelů, od jednoho domu k druhému chodili a zjišťovali, co se mohlo v domě na okraji obce stát.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kriminalisté pracují na místě vraždy.

Článek

„Je to úplně šílené. Navíc to byli mladí lidé. Co se tam jen mohlo stát,“ stála v sousední ulici starší žena a jen nechápavě kroutila hlavou. Policie našla ve středu večer ubodaného člověka na okraji silnice a další dvě těla o chvíli později v blízkém rodinném domě.

"Paní z toho domu mi přišla jednou říct, že nám hoří túje u plotu, jinak jsme se s rodinou neznali, ale byli to normální lidi. Žili tam manželé kolem padesátky, jejich dvě děti a s dcerou tam bydlel její přítel. Teď tam zůstane máma s klukem, ti ostatní jsou asi mrtví,“ říkala žena v obličeji pobledlá a ukazovala na okraj cesty. „Prý někde tam u cesty ho našli."

O tom, co se odehrálo za plotem zahrady a v domě ani lidé mnoho vědět nemohli. Všechny domy tady mají kolem vysoké vyzděné nebo živé ploty a do zahrad nebývá vidět. „Nevím, občas jsme se potkali, řekli si s pánem pár slov a zase jsme šli. Je to hrůza,“ podotkl další ze sousedů, který pozoroval, jak kolem domu pracuje několik desítek kriminalistů.

Vyšetřování je na samém počátku

Dům a okolí bylo obehnané policejními páskami, k domu se nikdo nemohl přiblížit. Občas bylo možné zahlédnout vyšetřovatele v bílých kombinézách. Hledali stopy, důkazy, maličkosti v trávě, které by je mohly přivést k pachateli.

„Zatím jsme nikoho nezadrželi. Vyšetřování je na začátku. Kriminalisté neřekli ani žádnou verzi, co se mohlo stát,“ zopakovala vpodvečer mluvčí středočeské policie Soňa Budská to, co říkala po celý den.

Mnoho informací policie nezveřejnila, a tak se lidé z okolí domu mohli jen dohadovat.

Prověřovali i světské

„Nejspíš narazili na nějakého zloděje, kterého v domě vyplašili. Vždycky, když sem přijedou kolotočáři, tak se tady víc zamyká, protože se vždycky někomu něco ztratí. Kolo, sekačka a tak. Je možné, že to taky souvisí,“ myslela si další obyvatelka Mukařova.

Obyvatele Mukařova šokovala trojnásobná vraždaVideo: Novinky

Do obce skutečně přijeli světští, i mezi nimi kriminalisté hledali, ale bezvýsledně. „I toto jsme prověřovali, ale nikoho jsme ani tam nezadrželi,“ dodala Budská. Navíc jeden z policistů na místě se k této možnosti moc neklonil. „Náhodný zlodějíček se lekne, někoho by třeba i bodl, ale zabít hned tři lidí, to moc nevypadá,“ říkal na místě policista.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám