Hlavní obsah

Letáky proti Babišovi, stížnost na komisi. Policie na severu Moravy řeší oznámení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě oznámení v souvislosti s prvním kolem prezidentských voleb zaznamenali policisté ze severu Moravy a Slezska. První se týkalo letáků proti současnému prezidentovi a jednomu z kandidátů, další pak mířilo na volební komisi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Letáky se v pátek objevily ve Frýdku-Místku. „Šestapadesátiletá žena na obvodním oddělení oznámila, že ve vchodě jejího domu na Novodvorské ulici se objevily letáky či spíše motivační dopisy, které podporují dva prezidentské kandidáty a současně urážejí současného prezidenta a dalšího z kandidátů,“ sdělil v sobotu policejní mluvčí René Černohorský.

Podle informací Práva měly materiály podporovat Danuši Nerudovou a Petra Pavla a kromě Miloše Zemana kritizovaly Andreje Babiše.

Druhé kolo: Pavel - Babiš

Prezidentské volby

Podle mluvčího policisté oznámení prověřují. „Prošetřujeme, zda byla naplněna podstata nějakého trestného činu nebo jiného protiprávního jednání,“ uvedl a vyzval obyvatele Frýdku-Místku, aby se v případě, pokud se i oni setkali s obdobnými letáky, obrátili na policii.

V souvislosti s volbami se na policisty obrátil také obyvatel Těrlicka na Karvinsku, který si stěžoval na to, že členové jedné volební komise mají na vizitce se jmény i informaci, která strana je do komise poslala.

„To je však v souladu se zákonem,“ upozornil Černohorský.

V Brně se ztratil tříletý chlapec, našli ho ve volební místnosti

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám