Hlavní obsah

Lékař zemřel rukou nespokojeného pacienta

Novinky, ČTK, Milan Koukal
PRAHA

Dvaapadesátiletého lékaře Václava Štědrého, nikoliv Jana, jak odpoledne upřesnila policie, zastřelil ve středu ráno v Sarajevské ulici v Praze 2 jeho pacient. Třiatřicetiletý střelec byl zřejmě nespokojen s tím, jak ho lékař z ortopedického oddělení nemocnice Na Bulovce léčil.

Článek

"Zdá se to jako nejpravděpodobnější verze, skoro bych řekl, že jediná," řekl kriminalista, který vraždu vyšetřuje. 

Podle ředitele nemocnice Na Bulovce Jaroslava Štrofa útočník podstoupil u lékaře operaci kyčle. Muž měl totiž jednu nohu o zhruba dva centimetry kratší. Podle Štrofa byla operace úspěšná, protože se lékařům podařilo končetinu prodloužit o jeden a půl centimetru. Zpočátku byl spokojen i pacient, po třičtvrtě roku si však začal stěžovat.

"Jsme šokováni. Byl to čerstvý docent, oblíbený lékař, velmi slušný ke každému a nesmírně odborně zdatný," dodal Štrof.

Na lékaře čekal před domem

Podle vyšetřovatele Bohuslava Pařenici čekal třiatřicetiletý střelec na staršího muže před domem. Když se objevil na ulici, legálně drženou zbraní na něj začal střílet. Pak obrátil pistoli proti sobě a střelil se do hlavy. Vyšetřovatel uvedl, že kulky zasáhly i opodál stojící octavii.

"Událost jsme dostali nahlášenou v 6:21. Dvě sanitky na místo dorazily za šest minut," informoval dopoledne mluvčí pražské záchranné služby Marek Uhlíř. Na ulici leželi dva muži. Starší byl již mrtev, třiatřicetiletý byl těžce zraněn. Sanitka jej odvezla v kritickém stavu do vinohradské nemocnice.

Pařenica upřesnil, že nešlo o přestřelku mezi trojicí až čtveřicí mužů, jak se policisté dříve domnívali. Oba muži byli podle něj české národnosti, nepotvrdil tak původní informace o tom, že se přestřelky účastnili Ukrajinci.

Mluvčí pražské policie Daniela Razímová k incidentu neuvedla žádné podrobnosti: "Nic bližšího vám říci nemohu, šetření je v začátcích."

Lékař zemřel před okny svého bytu

Tragédie se odehrála nedaleko oken přízemního bytu, kde zastřelený lékař bydlel i s rodinou. Manželka, jeho syn a zeť jsou událostí zdrceni. "Doufám, že ten vrah zemře," řekl na chodníku otřesený zeť s tím, že rodina netuší stejně jako policie, co jej k zabíjení vedlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám