Hlavní obsah

Léčebna v Horažďovicích naletěla podvodníkovi, poslala mu 1,3 milionu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horažďovice

Klatovští kriminalisté pátrají po neznámém podvodníkovi, kterému se podařilo vylákat z horažďovické léčebny dlouhodobě nemocných téměř 1,3 milionu korun. Podle informací Práva poslal koncem  srpna na e-mailovou adresu ekonomického oddělení  zprávu, ve které  se vydával za ředitele léčebny Martina Grolmuse, s pokynem provést platbu ve výši bezmála 49 tisíc eur na konkrétní bankovní konto.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Účetní si zřejmě e-mail neověřila a transakci provedla. „Případem se zabýváme,“ potvrdila Právu mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová s tím, že s ohledem na probíhající šetření není možné uvést podrobnosti. 

Žena se zamilovala přes internet. Údajnému lékaři ze Sýrie poslala čtyři miliony

Bezpečnost

„Jedná se o podezření z neoprávněného vylákání finanční částky ve zdravotnickém zařízení, které prověřujeme jako podvodné jednání,“ potvrdila pouze mluvčí.

Prohlášení ředitele Grolmuse se Právu zatím nepodařilo získat, mobilní telefon nebral. Vyjádřil se však mluvčí léčebny Jiří Kokoška: „V nemocnici jsme zjistili známky podvodného jednání, a i když v tuto chvíli nelze s jistotou říci, zda došlo ke škodě, oznámili jsme podezření na podvod policii. K průběhu vyšetřování nemáme oprávnění se vyjadřovat.“

Léčebnu, která patří pod Plzeňský kraj, v minulosti dvakrát napadli hackeři. Podařilo se jim vymazat některá data z počítačového systému. Policie pachatele neodhalila a oba případy odložila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám