Hlavní obsah

Léčba ani vězení nepomohly. Muže z Mostecka opět obvinili kvůli onanii ve vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětkrát už byl odsouzen za masturbaci ve vlaku, dokonce skončil i ve vězení. Přesto Jaroslav M. z Mostecka znovu podlehl nutkání. Podle policie loni v srpnu ve vlaku z Klatov do Janovic onanoval před 16letou dívkou, která seděla přes uličku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muže jsme obvinili z přečinu výtržnictví,“ potvrdila v úterý Právu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Obviněný muž si tehdy sedl na sedačku naproti dívce. Ta se dívala do svého mobilního telefonu a když zvedla hlavu, viděla muže, jak má rozepnutý poklopec a uspokojuje se. Okamžitě se zvedla a odešla za průvodčím, kterému všechno řekla. Pracovník drah pak podezřelého vyvedl z vlaku.

Poslední trest si Jaroslav M. odpykal na konci roku 2016. „Byl odsouzen k trestu odnětí svobody 12 měsíců nepodmíněně do věznice s ostrahou. Zároveň mu soud uložil ochranné psychiatricko-sexuologické léčení ústavní formou,“ řekl Právu mluvčí Okresního soudu v Šumperku René Braun. Podle něj se obžalovaný dopustil veřejně hrubé neslušnosti a čin spáchal opětovně.

Zvrhlík na Českokrumlovsku onanoval nedaleko základní školy. Dívky ho natočily na mobil

Krimi

Šumperskému soudu došla trpělivost, protože v minulosti uložené podmíněné tresty nevedly k tomu, že by se Jaroslav M. polepšil.

Přitom si ještě během přelíčení u Okresního soudu ve Žďáru and Sázavou v roce 2014 sypal popel na hlavu a sliboval, že v budoucnu své nutkání dokáže potlačit. „Lituji, že jsem cestující ve vlaku pohoršil. Omlouvám se jim, je mi to líto, co se stalo,“ stojí v soudním protokolu.

Podle obžaloby z roku 2016 muž opakovaně onanoval ve dvou dnech po sobě před cestujícími ve vlaku mezi stanicemi Nedvědice a Věžná na Bystřicku. S příchodem průvodčího penis schoval do poklopce.

Během tehdejšího hlavního líčení zaznělo, že Jaroslav M. nedocházel k sexuologovi tak, jak mu soudy nařídily. Proto jej také rovnou z jednací síně převezli do psychiatrické léčebny. Odtud byl po několika měsících propuštěn.

Je to něco jako nemoc. Takto postižení lidé nejsou nebezpeční, budí jen veřejné pohoršení
Viliam Janáč, sexuolog

Znalci uvedli, že se jedná o člověka lehce mentálně retardovaného, který se v důsledku sexuální úchylky nedokáže plně ovládat a nedokáže rozpoznat nebezpečnost svého jednání.

Podle sexuologa Viliama Janáče jde o určitou formou exhibicionismu, která je nevyléčitelná a dá se pouze tlumit prášky. „Je to něco jako nemoc. Takto postižení lidé nejsou nebezpeční, budí jen veřejné pohoršení. Proto jsou také trestáni jen za výtržnost,“ vysvětlil Janáč.

Největší vzrušení a uspokojení jim prý přináší, když okolí šokují. „Jsou proto schopni i riskovat, že je někdo udá a budou za to postiženi,“ dodal sexuolog s tím, že za minulého režimu lidé tohoto ražení končili bez pardonu v psychiatrickém ústavu, kde strávili i několik let.

Nepomohlo léčení ani vězení. Opět onanoval ve vlaku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám