Hlavní obsah

Laškovali na sociálních sítích, pak se ozval vyděrač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Celou řadu případů, kdy muži i ženy laškovali s neznámými protějšky na sociálních sítích a následně se stali obětí vydírání, řeší v letošním roce písečtí kriminalisté. Muži i ženy posílali přes Facebook, Instagram nebo Snapchat své nahé fotografie i autoerotická videa a vyděrači si pak řekli o peníze.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Novinky o případech v úterý informovala mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová s tím, že pachatele je velmi těžké dopadnout.

„Mladého muže z Písecka oslovil na Facebooku už v únoru vyděrač, který se vydával za ženu. Lechtivá konverzace skončila videopřenosem s autoerotikou, a to bylo to, co vyděrač potřeboval získat,“ zmínila Čuřínová.

Vyděrač požadoval po muži následně 10 tisíc eur a hrozil tím, že jinak rozpošle video všem známým. Nakonec se však v tomto případě muž zachoval duchapřítomně, peníze vyděrači neposlal a vše nahlásil policistům.

Virtuální „šmajchlování“ s dívkou vystřídal šok. Mladík uviděl na videu sebe a text vyděrače

Krimi

Počátkem srpna však zaplatil jiný mladý muž několik desítek tisíc korun za to, že vyděrač nezveřejní jeho intimní video. Také on se původně domníval, že flirtuje s neznámou ženou.

„Samozřejmě že to nestačilo a vyděrač chtěl další a další platby,“ podotkla policejní mluvčí.

Peníze se vyděračům snažil poslat i další muž z Písecka, který využíval sociální sítě k seznamování s ženami a posílal jim často obnažené fotografie. Uvěřil podvodníkům, kteří se vydávali za policisty.

„Zalekl se informace, že jednou z žen, které fotografie posílal, je i dítě. Pokud se tedy nechce dostat do problémů, ať rodině dívky pošle dvě stě tisíc korun. Zadaná platba neprošla přes kontrolu v bance a úřednice muži doporučila, ať podá trestní oznámení,“ uvedla k dalšímu případu Čuřínová.

Podvodník přiměl seniorku z Ostravy k erotickému videu, kterým ji pak vydíral. Policie ukázala jejich chat

Krimi

Obětí sexuálního predátora se potom stala neplnoletá dívka. „Na snapchatu ji kontaktoval muž, který jí posílal intimní fotografie a žádal to samé od ní. Vyhrožoval pak dívce také tím, že ublíží členům její rodiny,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Doplnila, že jen od léta zaznamenali písečtí kriminalisté sedm obdobných případů, kdy důvěřivost lidí zneužili především vyděrači. Policisté apelují na všechny, aby se na sociálních sítích chovali zodpovědně.

Pohledné ženy přiměly dva muže k natočení erotických videí. Pak byli vydíráni

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám