Hlavní obsah

Laser z Kladna oslnil piloty přistávající s letadlem plným lidí. Pachateli hrozí 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Piloty letadla s bezmála 120 lidmi na palubě někdo na konci prosince oslnil zeleným laserem. Stalo se tak před přistáním na Letišti Václava Havla Praha. Pachateli v tom případě hrozí až 10 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Letadlo s šesti členy posádky a 112 cestujícími přistávalo na letišti 26. prosince v 17.15. Podle policie byli piloti třikrát oslněni během 20 sekund. Paprsek vycházel z oblasti Kladno-Kročehlavy.

Záchranářský vrtulník musel nouzově přistát. Posádku někdo oslnil laserem

Krimi

„Na místo bylo okamžitě vysláno několik policejních hlídek, včetně psovoda, za účelem prověření oznámení. Bohužel se ale nepodařilo možného pachatele vypátrat,“ uvedla mluvčí policie Michaela Richterová.

Mladík podle policie útočil laserem na její vrtulník

Krimi

Policisté případ zveřejnili v pátek s tím, že prosí svědky o informace, které přijme linka 158. Případ je vyšetřován jako trestný čin obecného ohrožení se sazbou 3 až 10 let.

„Oslnění pilotů může způsobit katastrofu letadla, protože člověk na několik vteřin může ztratit orientaci, což mu znemožní se soustředit na přístroje, které ho navádějí k přistání,“ upozornila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám