Hlavní obsah

Mladík podle policie útočil laserem na její vrtulník

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Až osmiletý trest vězení hrozí 28letému cizinci, kterého policie obvinila z ohrožení jejího vrtulníku paprskem laseru při letu na Mladoboleslavsku. Mladík měl mířit na letoun, který letěl do pátrací akce. Při oslnění laserem hrozí pilotům zranění, a tím i pád letounu.

Laser ohrozil policejní vrtulníkVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu ve středu informovala mluvčí policie Lucie Nováková, její kolegové muže obvinili v pondělí z obecného ohrožení. Jedná se o 28letého cizince, národnost policie neupřesnila.

Řidič kamionu trestal špatné používání mlhovek. Svítil na lidi laserem

Krimi

Samotný incident se stal v neděli kolem 18. hodiny. „Opakovaně a úmyslně oslnil zeleným laserovým světlem posádku vrtulníku policie. Policisté paprsky laseru lokalizovali z ulice Kosořická v obci Dobrovice na Mladoboleslavsku,” sdělila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Záběr z policejního vrtulníku při útoku laserem na Mladoboleslavsku

Posádka v tu dobu podle Novákové letěla na pátrací akci a kvůli oslnění reálně hrozilo nebezpečí, že nebude možné v cestě pokračovat nebo bezpečně přistát.

Foto: Policie ČR

Oslnění řidiče auta laserem (ilustrační foto)

Policie dopadla šestiletého chlapce s bratrem, kteří laserem oslnili vrtulník s orgánem k transplantaci

Krimi

Podle policie může podobné ozáření posádky vést až ke ztrátám na životech. Paprsek může zrak pilota poškodit dočasně, ale i trvale. Bezpečnost letu narušuje již samotná několikasekundová ztráta zrakové kontroly letu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám