Hlavní obsah

Kvůli obhájci odročili jednu z Berdychových kauz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Omluvená neúčast advokáta Tomáše Máchy zmařila jednání u pražského vrchního soudu, který chtěl ve čtvrtek prověřit první nepravomocný rozsudek v jedné z kauz kolem údajného gangu Davida Berdycha. Jednalo se o případ, kdy měl Berdych přepadnout a oloupit podnikatele Františka Papaje.

Článek

Šestice obžalovaných, pět obhájců i početná veřejnost tak po pár minutách soudní síň zase opustili. "Jednání se odročuje na 30. června," prohlásil předseda odvolacího senátu Jiří Zoula. Nepravomocný rozsudek pražského městského soudu viní vazebně stíhaného Berdycha z toho, že se čtyřmi muži oloupil podnikatele Františka Papaje o 200 000 korun.  

Policie navíc u Berdycha našla při domovní prohlídce 142 padělků pětitisícových bankovek v celkové hodnotě 710 000 korun, kvůli čemuž mu hrozilo až patnáctileté vězení. Městský soud mu loni vyměřil 11 let odnětí svobody. Zároveň s ním potrestal za loupeže dalších pět mužů vězením od 5 do 12 let. [celá zpráva]

Do povědomí veřejnosti se Berdych zapsal podezřením, že šéfoval gangu, který má na svědomí vraždy, loupeže a vydírání bohatých podnikatelů. Tato kauza je ojedinělá zejména tím, že se prý tentokrát s podsvětím spolčili i elitní policejní důstojníci. V největším případu organizovaného zločinu v historii české kriminalistiky je už obviněno přes 40 lidí. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám