Hlavní obsah

Kamion ve svodidlech s troskami rozesetými kolem zastavil na pět hodin dálnici D3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Planá nad Lužnicí
Aktualizováno

Kvůli následkům nehody kamionu byl v pátek dopoledne přerušen provoz na dálnici D3 na Táborsku směrem na České Budějovice. Nehoda se sice obešla bez zranění, náklaďák ale vrazil do svodidel a kolem byly rozesety trosky, což zkomplikovalo úklid. Provoz se podařilo obnovit po 11:00.

Nehoda na D3Video: PF, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala po 6. hodině na 84,5. kilometru dálnice D3 poblíž Plané nad Lužnicí. Zablokované zůstaly oba pruhy na Budějovice, omezený provoz byl i ve směru na Prahu.

„Úlomky kamionu zasahují do rychlého pruhu, takže se na Prahu jezdí jen jedním pruhem,“ sdělil k 7:00 mluvčí policie Miroslav Šupík.

Rovněž podle informací Ředitelství silnic a dálnic z webu Dopravniinfo.cz byl pruh uzavřený z důvodu značného množství rozesetých trosek.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Nehoda kamionu na dálnici D3

Hasiči z nádrže havarovaného kamionu odčerpali 300 litrů paliva. „Nafta vyteklá na vozovku podle posouzení odborného pracovníka neohrozila životní prostředí,“ zmínili hasiči.

Provoz se podařilo obnovit krátce po 11:00, dálnice tak byla na Budějovice uzavřená přes pět hodin.

Všechny vozovky na jihu Čech jsou po ránu sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři je preventivně ošetřili ve čtvrtek večer a v noci na dnešek, informovala ČTK.

Foto: PF, Novinky

Následky nehody na dálnici D3

Namrzlé silnice na Moravě. Při nehodách se zranilo dvanáct lidí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám