Hlavní obsah

Kvůli kauze jízdenek pro dopravní podnik obvinila policie pět lidí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Protikorupční policie obvinila pět lidí v souvislosti s kauzou jízdenek a realizací elektronické jízdenky pro pražský dopravní podnik. Ve čtvrtek to oznámilo pražské vrchní státní zastupitelství.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bývalý ředitel DPP Martin Dvořák

Článek

Mezi obviněnými je podle České televize i bývalý ředitel pražského dopravního podniku Martin Dvořák, předseda představenstva tiskárny Neograph Jan Janků, obchodní partner kontroverzního lobbisty Iva Rittiga Peter Kmeť a bývalý ekonomický ředitel pražského dopravního podniku Ivo Štika.

Obvinění se měli dopustit pletich ve veřejné soutěži či pro sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, uvedl dozorující státní zástupce Adam Borgula.

„Věcné skutky, pro něž bylo policejním orgánem zahájeno trestní stíhání obviněných, souvisejí s výběrem dodavatele služeb spočívajících v tisku a dodávkách jízdních dokladů pro Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost, a s realizací projektu tzv. elektronické jízdenky,“ konstatoval státní zástupce.

V souvislosti s kauzou jízdenek se spekulovalo o tom, že firmy napojené na Rittiga měly mít 17haléřovou provizi z každého prodaného lístku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám