Hlavní obsah

Kuplířský gang dodával Češky do Rakouska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šestičlenný gang kuplířů vyvážel do Rakouska české dívky, které pak v místních penziónech prodávaly svá těla. Jeho členové přitom část dívek k prostituci nutili a některé znásilňovali. Po půlročním sledování proti skupině ve středu zasáhli detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Foto: Martin Tlustý

Soustava Nelahozeveských tunelů je dlouhá celkem 355,5 m, první tunel o délce 23,30 m je současné nejkratším železničním tunelem v ČR.

Článek

"Ve spolupráci s jihočeskými cizineckými policisty dnes zadrželi pět podezřelých osob v Dolním Dvořišti. Šestý podezřelý, který je již ve vazbě, byl zadržen před 14 dny," sdělila mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Podle ní gang tvořili čtyři Češi a dva cizinci, kteří vyvezli nejméně 20 dívek.

"Pět mužů a jedna žena jsou podezřelí z trestných činů kuplířství, obchodování s lidmi za účelem pohlavního styku a v osmi případech z trestného činu vydírání. Jeden z mužů je navíc podezřelý ze tří znásilnění," vyčetla Kosinová.

Policie hodlá na pětici nyní zadržených lidí podat návrh na vzetí do vazby. Pěti podezřelým přitom hrozí trest odnětí svobody od tří do osmi let a v případě muže, který se měl dopustit znásilnění, až desetiletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám