Hlavní obsah

Kuplířka z Matiční půjde za využívání dcery do vězení

ČTK, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Na šest a půl roku do vězení poslal Krajský soud v Ústí nad Labem Magdalenu Giňovou z ústecké Matiční ulice, která téměř dva roky posílala svou 12letou dceru za německými řidiči kamiónů, aby jim na nedalekém parkovišti nabízela sex.

Článek

Čtyřiatřicetiletá žena byla odsouzena nejen za kuplířství, ale také za ohrožování mravní výchovy mládeže. Giňová se vzdala možnosti odvolání, státní zástupkyně si vzala lhůtu na rozmyšlenou.

Dcera se začala nabízet sama

Když Giňová podle soudu zjistila, že její dcera Zuzana poskytuje sexuální služby za peníze zejména Němcům, nejdříve ji zbila. Později si ale řekla, že by z toho mohla také něco mít a začala od dcery požadovat peníze. Od podzimu roku 2000 do července roku 2002 pak Zuzanu sama mužům nabízela, popřípadě dceru nutila k prostituci. Loni v červenci byla Zuzana umístěna do výchovného ústavu.

Giňové podle soudu přitížilo, že spáchala současně dva úmyslné trestné činy, kterými poškodila svou nezletilou dceru. Za polehčující okolnost označila předsedkyně senátu skutečnost, že Giňová stála před soudem poprvé. Proto si také trest odpyká ve věznici s dozorem a ne v přísnější věznici s ostrahou, jak by odpovídalo výši uloženého trestu.

Kamarádka zmizela v Německu

Předsedkyně senátu poznamenala, že trest by byl vyšší, pokud by Giňová svou dceru sama k prostituci přivedla. Zuzana však začala poskytovat sexuální služby sama, zřejmě po příkladu své o něco starší kamarádky Cilky. Tu se soudu nepodařilo vyslechnout, protože zmizela někde v Německu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám