Hlavní obsah

Kůň shodil dívku a zalehl ji, vážně se zranila

Právo, ČTK, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Na pardubickém závodišti se v sobotu dopoledne během mezinárodní výstavy Koně v akci vážně zranila 19letá dívka. Uvedl to ředitel Dostihového spolku Jiří Kunát. Žena byla letecky transportována do nemocnice.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Článek

Žena jela na hřebci, který se lekl, shodil ji a zalehl. Utrpěla zranění hlavy a hrudníku a vrtulník ji převezl do nemocnice v Hradci Králové, což Právu to potvrdil šéflékař hradecké záchranky Jiří Mašek.

"Při podobných akcích, kterých se účastní velké množství lidí i koní, se podobné události mohou stát. Každý účastník i majitel zvířete musí být maximálně disciplinovaný," uvedl s politováním Kunát a doplnil, že jezdkyně je mimo ohrožení života.

Největší setkání koní a lidí v Česku začalo v pátek a skončí v neděli. Letošní 11. ročník nese podtitul Uniformy v sedlech a návštěvníkům nabízí putování vojenskou jezdeckou historií od antiky přes středověk, renesanci, baroko až po novověk. Jeho součástí je také parkurový závod mezi žokejem Josefem Váňou a Jaroslavem Hatlou, kteří zopakují souboj dvou dostihových legend, Rudolfa Poplera a Františka Ventury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám