Hlavní obsah

Kriminálník zřejmě znásilnil ve vlaku 13letého syna známých

Právo, pab
PLZEŇ

Zřejmě doživotní trauma si odnese z nedávné jízdy vlakem 13letý školák z Plzeňska. Na toaletě rychlíku jedoucího z Prahy do Plzně ho podle policie sexuálně zneužil 54letý přítel jeho rodičů, se kterým po železnici cestoval. Muže o víkendu zatkli kriminalisté a v pondělí ho soudce poslal do vazby.

Foto: Anna Čelouchová

Zlomyslný mníšecký skřet odpadkový.

Článek

Do káznice se muž vrátil týden poté, co byl po osmi letech na podmínku propuštěn za pokus vraždy. Tentokrát mu hrozí, že stráví za mřížemi dalších 15 let, a to v pekelném prostředí, které mu jako člověku s cejchem pedofila přichystají spoluvězni.

"Muž byl obviněn ze znásilnění. Soud akceptoval náš návrh na vzetí obviněného do vazby. Už v minulosti se dopustil několika násilných trestných činů," potvrdila náměstkyně plzeňské krajské státní zástupkyně Dagmar Lindenthálová.

"V průběhu cesty měl muž chlapce násilím odvléci na toaletu, kde na něm nejprve pod pohrůžkou násilí požadoval nejprve orální sex a pak ho análně zneužil," řekl zdroj obeznámený s případem. Podle něho se oba znali. "Cestovali spolu. Chlapec muže doprovázel do Prahy, kde si vyřizoval nějaké úřední záležitosti. Právě u jeho rodičů našel obviněný muž azyl po propuštění z kriminálu. Hoch se nejprve svěřil otci, který to řekl matce a ta to oznámila policii," pokračoval zdroj.

Obviněný čin popřel

Podle plzeňského soudce Josefa Many obviněný muž během rozhodování po vazbě obvinění popřel. "Tvrdil, že si to hoch všechno vymyslel jako pomstu za to, že mu nechtěl dát peníze na výherní automaty. Vzhledem k trestní minulosti obviněného a dosud nevyslechnutým svědkům jsem rozhodl, že vyšetřování bude pokračovat vazebně," uvedl soudce.

Ředitel borské věznice Jiří Piroch uvedl, že při umístění na celu bylo přihlédnuto k tomu, pro jaký incident byl muž obviněn. "Vše je v rámci možností zabezpečeno tak, aby nebyl okolím ohrožen," řekl šéf věznice.

Názor sexuologa

Podle osloveného domažlického sexuologa Viliama Janáče je téměř jisté, že zneužitý chlapec bude trpět psychickými problémy. "Záleží na povaze chlapce. Pokud je citlivější, může to mít i doživotní následky, například v podobě averze k sexu. Takový zážitek se mu může vracet, a to nejenom ve snech, ale i ve dne v myšlenkách. To může negativně ovlivnit například jeho schopnost soustředit se."

Janáč dále zhodnotil chování muže: "Ve vězení je homosexuální styk běžný jako náhražkové jednání. Pokud se ale takto chová na svobodě, je nebezpečný."

Reklama

Výběr článků

Načítám