Hlavní obsah

Kriminalisté rozbili gang ozbrojených lupičů

Právo, Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnští kriminalisté dopadli tříčlennou bandu 20letých mladíků, kterým prokázali nejméně čtyři ozbrojené loupeže, při nichž vznikla škoda za téměř půl miliónu korun. Policisté však předpokládají, že pachatelé budou mít na svědomí i další rozsáhlou trestnou činnost a podstatně vyšší škodu.

Foto: Michal Pospíšil

Nová herna s 33 výherními automaty je v Chropyni umístěna uprostřed sídliště, hned vedle dětského hřiště.

Článek

"K první prokázané loupeži došlo 5. srpna časně ráno v Brně na Oblé ulici, kdy jeden z pachatelů přepadl klíčem na kola muže, který šel ke svému vozu. Bil ho do hlavy a nutil ho, aby mu vydal klíče od auta. Když se muž bránil, opakovaně ho bil do hlavy a klíče mu sebral. Kousek od místa přepadení na něj čekal další komplic a společně odjeli," uvedl Mojmír Popp z brněnské policie.

S ukradeným autem odjeli do Uherského Hradiště, kde už na ně čekal kupec. Za limuzínu v hodnotě 400 tisíc jim zaplatil necelých 10 procent a použil auto na náhradní díly, z nichž některé se ještě podařilo zajistit. Napadený muž utrpěl zranění, které naštěstí nebyl velmi vážné a po ošetření v nemocnici se léčil doma.

Čekání na pozdní hosty

K další loupeži pak došlo 5. října, kdy si pachatelé začali vybírat bary, které měly provoz bez přestávky. Jako první jim padl za oběť bar v ulici Kamínky, kde jeden z mladíků čekal, až odejdou poslední hosté. Po té vyšel ven a poslal dovnitř svého komplice, který již vyzbrojený plynovou pistolí požadoval peníze.

"V tomto případě vešel dovnitř mladík s kapucí na hlavě a pistolí v ruce. Přinutil 31letou barmanku, aby mu vydala 30 tisíc korun.

Druhou loupež podle stejného scénáře provedli 8. října v Libušině třídě. Tady byl 24letý barman, který jim vydal 24 tisíc korun. Při pokusu zmocnit se jeho telefonu začal barman volat o pomoc a proto lupič dvakrát vystřelil na něj, udeřil ho a odešel i bez telefonu," dodal Popp.

Dalším terčem barmanky

K další loupeži do stejného baru v Libušině třídě se vydali v pátek ráno, kde přepadli dvě barmanky a připravili je o tržbu ve výši 18 tisíc korun. Krátce po tomto činu byli dva z nich zadržení v Heršpické ulici a posledního z nich policisté zadrželi večer v restauraci ve Slatině.

"Všichni jsou bez pracovního poměru a nyní jsou již ve vazbě. Pokud se jim podaří vinu prokázat, může je soud poslat za loupeže, krádeže a poškozování cizí věci do vězení na 2 až 10 let," dodal Popp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám