Hlavní obsah

Kriminalisté prověřili už pět tisíc lidí, totožnost mrtvoly s činkami stále nemají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipno

Policie pátrá po totožnosti utonulého muže, který byl nalezen loni v září v lipenské nádrži mezi Dolní Vltavicí a Kovářovem na Českokrumlovsku. Muž měl k nohám přivázané činky. Kriminalisté se přesto domnívají, že šlo o sebevraždu.

Foto: Policie ČR

Nalezená loď, která mohla patřit mrtvému muži

Článek

Utonulému mohlo být 35 až 45 let, měřil kolem 170 centimetrů, pravděpodobně měl zrzavé a prošedivělé vlasy.

"Byl oblečen do modročerné bundy značky Humi a tmavých kalhot stejné sportovní značky. Muž měl pod bundou šedou mikinu značky Oihesen. Na nohou měl tmavé polobotky," řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Kalhoty utonulého muže

Policisté už prověřili totožnost 5000 lidí. Nevylučují, že by mohlo jít o cizince. U utonulého nenalezli žádný průkaz totožnosti a ani například klíče od vozidla nebo penziónu.

Foto: Policie ČR

Boty utonulého muže

Tělo objevené 27. září mohlo být ve vodě čtyři až šest týdnů. "Nález utopeného muže může mít souvislost i s lodí bez majitele, která byla ve stejném období nalezena u Pihlova," řekl Matzner. Jakékoliv informace o utonulém mohou lidé volat na linku 158.

Foto: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám