Hlavní obsah

Kradli, kde mohli. Soud poslal do vazby trojici věčných zlodějů ze Zlínska

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Kriminalisté obvinili tři muže ve věku 25, 26 a 53 let z několika krádeží spáchaných v předešlých týdnech na Zlínsku. Recidivisté mají bohatý trestní rejstřík, všichni dohromady mají za sebou 51 trestů udělených v minulosti soudem. Trojici poslal soud o víkendu do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Soud poslal trojici obviněných do vazby. Ilustrační foto

Článek

Obvinění ve věku šestadvacet a třiapadesát let ukradli podle kriminalistů koncem srpna v prodejně na náměstí v Napajedlech peněženku odloženou na pultě a mobilní telefon.

„Poté se přesunuli do vedlejší prodejny, odkud odcizili čaje a kojeneckou výživu v hodnotě 1600 korun. Policisté z Napajedel, kteří přijeli na místo, po krátké chvíli tušili, kdo by mohl mít uvedené krádeže na svědomí,” dodala mluvčí s tím, že se oba podařilo zadržet na ubytovně, kde měli i nakradené věci.

Pětadvacetiletý recidivista ukradl ve dvou prodejnách ve Zlíně tričko a několik balení různých druhů kávy, v restauraci v Malenovicích pak ještě odcizil z odložené tašky sedm tisíc korun.

Hrozí až tříleté vězení

Ve finále sebral z kuchyně fary ve Zlíně odloženou peněženku s doklady a platební kartou, kterou třikrát zaplatil. „Celkově způsobil ve čtyřech případech škodu za téměř deset tisíc korun,“ upřesnila Kozumplíková s tím, že trojici nyní hrozí až tříleté vězení.

Policie muže obvinila z krádeže, třetího navíc z neoprávněného opatření platebního prostředku.

Pachatelé jsou pro policisty známými firmami. „Pětadvacetiletý muž má za sebou již osm soudních trestů, o rok starší kumpán si jich odpykal 10 a jejich nejzkušenější třiapadesátiletý kolega má v rejstříku trestů dokonce 33 záznamů,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám