Hlavní obsah

Muž na koloběžce uškrtil na Plzeňsku na řemínku od helmy motorkáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vypadalo to zpočátku jako dopravní nehoda. Motorka mimo vozovku a vedle ležící muž bez známek života. Jenže ve skutečnosti k žádné havárii nedošlo. Podle zjištění Novinek nalezený muž zemřel po rvačce s koloběžkářem. Incident se stal v sobotu v noci u Příchovic na jižním Plzeňsku.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie. Ilustrační snímek

Článek

„Kriminalisté prověřují úmrtí muže, ročník narození 1980, ke kterému došlo v sobotu okolo 23. hodiny na jižním Plzeňsku. V souvislosti s tímto případem zadrželi 46letého muže,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Podezřelý je v policejní cele a hrozí mu obvinění z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

Jak Novinky zjistily, ke konfliktu došlo na silnici poté, co motorkář měl muži na koloběžce vynadat, že je špatně osvětlený. Pak mezi oběma došlo k potyčce.

Zemřel bývalý ministr Miroslav Toman starší. Havaroval v autě

Krimi

Podle důvěryhodného zdroje muž na koloběžce motorkáře uškrtil na řemínku od helmy. Vláčel ho prý na něm několik metrů.

Policistům při rychlém objasnění případu pomohlo svědectví dvou dívek, které místem incidentu procházely ještě v době, kdy tam podezřelý muž byl.

„Tvrdil jim, že musí odjet, že je nalitej a policajti by ho mohli sebrat. Motorkář v tu chvíli ještě na zemi chroptěl,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

Svědkyně pak zavolaly pomoc. Podezřelého detailně popsaly a policisté jej pak vypátrali a zadrželi,“ doplnil zdroj.

Podle zjištění Novinek je mrtvý motorkář přímo z Příchovic. „Byl to dobrej kluk. Je hrozné, co se mu stalo. Sedíme tady a zapíjíme žal,“ řekl jeden ze skupinky hostů v místní restauraci.

„Byli jsme přivoláni k ohlášené dopravní nehodě. Na místě jsme zajistili motocykl proti úniku paliva a pomáhali s resuscitací muže,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Michal Holeček.

Záchranáři už mu nedokázali pomoci. „Lékařka konstatovala smrt,“ doplnila mluvčí záchranné služby Maria Svobodová. Příčinu smrti objasní až nařízená soudní pitva.

Vyšetřovatelům bylo na místě podezřelé, že motorka nemá žádné poškození. Nehodě neodpovídala ani zranění motorkáře.

Zabodla známého. Vraždu a vězení překvalifikoval soud na zabití a podmínku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám