Hlavní obsah

Kolik to u vás stojí, ptal se cizinec policisty, když chtěl zamést nehodu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Opilý Bulhar se v sobotu snažil pražské policisty přimět k tomu, aby mu za úplatek odpustili jeho chování. Ti však na řešení situace tzv. mimo zápis nereflektovali. Muž při parkování předtím způsobil nehodu. Situaci celou dobu natáčela kamera.

Článek

„Co by to stálo?“ ptal se špatnou češtinou policisty 34letý cizinec, když s ním muž zákona začal řešit jeho prohřešky. Podle policistů muž pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu.

Ta se stala po druhé hodině odpoledne v Praze 10 na parkovišti v Hornoměcholupské ulici. Řidič chrysleru při parkovacím manévru naboural do Nissanu Micra, který řídila 47letá žena. Podle svědků byl evidentně pod vlivem alkoholu a z místa ujel.

Řidič nabízel několikatisícový úplatek

Policisté ho podle popisu od nabourané ženy vypátrali v nedaleké ulici. Jeho vůz měl poškozenou přední část, odpovídal popisu a muž byl na první pohled pod vlivem alkoholu. Při vystupování z vozu vrávoral, téměř upadl a jen stěží držel stabilitu. Svou totožnost prokázal cestovním pasem.

„Jednalo se o čtyřiatřicetiletého bulharsky hovořícího muže, který se nejprve odmítal podrobit orientační dechové zkoušce a navíc policistům opakovaně nabízel úplatek ve výši několika tisíc korun. Ti samozřejmě odmítli a z celého jednání pořídili videozáznam,“ řekla mluvčí policie Eva Miklíková.

Dopravní policisté u něj nakonec naměřili 3,3 promile. Po vystřízlivění na záchytné stanici byl obviněn z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení, za což mu v případě odsouzení hrozí až šest let za mřížemi. Stíhán je ale prozatím na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám