Hlavní obsah

Klienti realitky přišli o milióny korun

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Šance, že desítky klientů realitní kanceláře INPRO z Ústí nad Labem ještě někdy uvidí svých 3,5 miliónu korun, je téměř nulová. Sedmačtyřicetiletý majitel realitky R. K., který byl obviněn z trestného činu zpronevěry, totiž nemá na účtu ani korunu. Právu to ve středu potvrdil Miroslav Králíček z ústecké kriminálky.

Článek

"Poškození lidé se tak musí pokusit získat své peníze v občanskoprávním řízení. Majitel realitky obvykle zprostředkoval prodej bytu, kupující mu na účet složil peníze, které se ale již nedostaly k původnímu majiteli nemovitosti. Panu R. K. hrozí trest odnětí svobody v délce dva až osm let," dodal Králíček.

Kriminalisté v této souvislosti prověřili na sto padesát smluv uzavřených realitní kanceláří INPRO a prokázali zpronevěru finančních záloh a hotovosti u 75 poškozených klientů.

Zoufalí lidé podali na R. K. několik trestních oznámení. Vlasta M., která přišla kvůli realitce o 340 000 korun, si již před rokem postěžovala, že ani policejní vyšetřovatel jí moc šancí na získání peněz nedává. "Měl prázdné účty a nemá ani žádný majetek. Navíc mi ještě hrozí, že budu muset místo realitky zaplatit daň z nemovitosti. Advokátka mi poradila, abych zkusila požádat finanční úřad o prominutí platby," řekla před rokem Vlasta M.

Realitní kancelář INPRO přestala fungovat ze dne na den, zoufalým klientům nikdo nezvedal telefony a dovnitř budovy realitky v centru Ústí nad Labem se nemohli dozvonit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám