Hlavní obsah

Kilo marmelády ochromilo pardubické nádraží

– Pardubice
Právo, Zdeněk Seiner

Železniční nádraží v Pardubicích, jeden z největších dopravních uzlů v Česku, v sobotu před devátou hodinou ranní obsadila stovka policistů, strážníků, hasičů a záchranářů. Důvodem byla podezřelá igelitová taška. Nakonec se však zjistilo, že jsou uvnitř jen dvě půlkilové plastové dózy s domácí marmeládou.

BEZ KOMENTÁŘE: Pardubické nádraží uzavřeli kvůli podezřelému předmětu, byla to marmeládaVideo: Zdeněk Seiner, Právo

 
Článek

Pyrotechnici z krajského ředitelství Policie ČR a z Prahy nechtěli riskovat zdraví a životy cestujících, proto bylo nádraží důsledně vyklizeno a jeho okolí odříznuto od světa páskami.

Jen částečně ale byl omezen provoz vlaků, cestující se k nim a od nich dostali průchodem administrativní budovou, která navazuje na první nástupiště.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Marmeláda, která zcela ochromila pardubické nádraží.

Po více než hodině příprav pyrotechnik zjistil, že podezřelá igelitka má zcela neškodný obsah: dvě půlkilové plastové dózy s domácí marmeládou. Pyrotechnici si nechali přivézt z Prahy speciálního robota ke zneškodňování výbušnin. Nakonec ani nesjel z rampy speciálního pyrotechnického vozu.

„Pyrotechnik určil obsah zavazadla rentgenem, robot pak nebyl potřeba,“ řekla Právu v nádražní hale mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Cestující byli zmateni

Navzdory snaze a ochotě policistů, strážníků i zaměstnanců Českých drah, taška s marmeládou pořádně zkomplikovala stovkám lidí sobotní cestování. „Přišel jsem naproti k vlaku sestře, před chvíli mi poslala SMS, že s vlakem stojí už půl hodiny kousek od nádraží,“ postěžoval si netrpělivý čtyřicátník.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo
Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Policie vyklidila důsledně nádraží a okolí odřízla stovkami metrů červenobílé pásky.

„Pro nás je to dost problém. Tady za nádražím máme autobusy, naši příznivci nevědí, jak se k nim dostat,“ postěžoval si Právu Jiří Březina, funkcionář KSČM, který se snažil v nastalém zmatku dirigovat zájemce o účast na velkém předvolebním mítinku KSČM ve Svojšicích. Lidé s kufry obíhali nádraží nebo rezignovaně posedávali na lavičkách v začínajícím dešti.

Pardubické nádraží se začalo v sobotu vracet do normálního provozu po půl jedenácté.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám