Hlavní obsah

Kamionu, který v protisměru na dálnici D5 smetl auto, zřejmě praskla pneumatika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Zřejmě prasklá pneumatika stála za středeční tragickou dopravní nehodou na dálnici D5 na Tachovsku, kde vjel kamion přes středová svodidla do protisměru a srazil se tam s osobním vozidlem. V něm zahynul řidič a dvě děti.

Vážná nehoda kamionu a auta zavřela dálnici D5 na TachovskuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková Právu ve čtvrtek potvrdila, že je to jedna z vyšetřovacích verzí. „Jistotu ale budeme mít až po vypracování znaleckého posudku,“ dodala Jiroušková.

Soudní znalec, který byl na místě nehody, se nechtěl k její příčině vyjadřovat. „Obraťte se na policii. Jsem vázán mlčenlivostí,“ reagoval na dotaz Práva. Podle informovaného zdroje se ale rovněž přiklání k verzi, že šlo o technickou závadu.

Kamion smetl auto v protisměru na dálnici D5. Tři mrtví včetně dvou dětí

Krimi

Že bouchlo kolo, si myslí i samotný řidič kamionu. „Když jsem s ním mluvil, tak mi říkal, že se ozvala rána a pak to začalo táhnout doleva,“ řekl majitel dopravní firmy, které kamion patří. „Je z toho v šoku,“ dodal.

Nehoda se stala krátce před 17. hodinou na 117. kilometru ve směru na Rozvadov. Podle mluvčí krajské záchranky Márie Svobodové zdravotníci ošetřili asi čtyřicetiletou ženu se středně těžkými zraněními, kterou pak vrtulník transportoval do plzeňské fakultní nemocnice.

Foto: Právo

Následky vážné nehody na dálnici D5 na Tachovsku

„Řidiče kamionu s lehčími zraněními odvezla sanitka,“ sdělila Svobodová s tím, že muže a dvě děti z osobního vozu se přes veškeré úsilí nepodařilo zachránit.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda na Tachovsku

Dálnice zůstala i několik hodin po nehodě v obou směrech neprůjezdná. V místě se tvořily dlouhé kolony. Provoz byl plně obnoven až po půlnoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám