Hlavní obsah

Kamión ve svodidlech komplikoval výjezd z Liberce na Prahu

Novinky, pno
LIBEREC

Havárie kamiónu zastavila ve středu ráno dopravu na rychlostní silnici z Prahy do Liberce. Karambol se stal po osmé hodině ráno v Jeřmanickém kopci ve směru z Liberce, kde byl kvůli nehodě průjezdný jen pravý jízdní pruh. Komplikovanější situace byla ve směru od Prahy, kde byla silnice uzavřena úplně.

Článek

Nehoda se stala na třetím kilometru rychlostní silnice číslo 35. Neštěstí se obešlo bez zranění. Kamión však přejel přes středová svodidla a uvízl v levých pruzích silnice v obou směrech.

Ve směru na Prahu byl průjezdný pravý jízdní pruh, v opačném směru na Liberec byla doprava zastavena úplně. Na místě se tvořily kolony. Kolem poledne byl provoz částečně obnoven i ve směru na Liberec. Kvůli odstraňování následků nehody však může být silnice opět uzavřena.

Řidič, který převážel nárazníky, tvrdí, že se nejprve střetnul s jiným nezjištěným vozidlem. "Potom nákladní vůz stočil, dostal se do smyku a havaroval do betonových svodidel," popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Policie hledá svědky, kteří by pomohli okolnosti nehody pomoci objasnit.

Z havarovaného kamiónu vyteklo asi 300 litrů nafty. Silnice v Libereckém kraji byly ve čtvrtek ráno namrzlé a kluzké. Policie doporučuje řidičům maximální opatrnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám