Hlavní obsah

Kamión smetl v centru Ostravy lešení pod rozestavěnou lávkou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lešení pod rozestavěnou lávkou, která spojuje rodící se obchodní centrum Nová Karolina s autobusovým nádražím, smetl ve čtvrtek ráno kamión v centru Ostravy. Provoz na Místecké ulici byl ochromen, při nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

V Ostravě nákladní automobil smetl lešeníVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

První informace hovořily o tom, že při nehodě byla narušena statika lávky. K tomu ale podle všeho nakonec nedošlo. „Nákladní automobil, který převážel unimobuňku, smetl jen část těžkého lešení tvořeného z kovových traverz,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: Aleš Honus, Právo

Lešení pod lávkou strhl kamión převážející stavební buňku.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. „Naštěstí lešení nespadlo ani na auta, která jela za nákladním automobilem," řekl Právu na místě mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasiči po desáté již dokončovali úklid rozbitého lešení a unimo buňky. "Po příjezdu na místo odklízeli těžké traverzy, pomáhali s odklizením unimobuňky a střepů na vozovce. Našim cílem je, aby důležitá komunikace mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou byla co nejrychleji zprovozněna,“ dodal Kůdela.

Foto: Aleš Honus, Právo

Hasiči odklízejí škody po nehodě.

Provoz na místě řídí policie, která i vyšetřuje příčiny nehody. Provoz bude obnoven po vyjádření statika, zda nedošlo k narušení mostní konstrukce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám