Hlavní obsah

Kamión převážel 320 samopalů, firmě hrozí miliónová pokuta

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

O víkendu zadrželi celníci na Svitavsku zásilku 320 samopalů. Český dopravce neměl ke zbraním a dalšímu vojenskému materiálu zbrojní licenci ani přepravní povolení podle zákona o střelných zbraních. O zdařilém zásahu informovala zástupkyně tiskového mluvčího Celního úřadu pro Pardubický kraj Renata Dernerová.

Foto: Celní správa

Samopaly objevené v kamiónu na Svitavsku

Článek

Zásilka v dřevěných bednách Českou republikou jen projížděla, směřovala do dalšího státu Evropské unie, který zatím celníci nechtějí jmenovat. Šlo o starší typy samopalů vzor SA 58 a AK 47. Bedny obsahovaly i další vojenský materiál.

Foto: Celní správa

Samopaly objevené v kamionu na Svitavsku

„Celníci zásilku v hodnotě několika miliónů korun zajistili a případ dál šetří. Přeprava vojenského materiálu podléhá zvláštnímu režimu a celní správa věnuje této komoditě patřičnou pozornost. Za porušení povinnosti stanovené zákonem hrozí právnické osobě pokuta až do výše jednoho miliónu korun,“ řekla Právu Dernerová.

Foto: Celní správa

Samopaly objevené v kamionu na Svitavsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám