Hlavní obsah

Kamión odstavený u Svobodné Evropy zburcoval policii

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odstavený holandský kamion v blízkosti bývalého Federálního shromáždění, nynějšího sídla Rádia Svobodná Evropa, zburcoval pražskou policii. Pracovníci rádia totiž zavolali policistům, aby podivně stojící vozidlo zkontrolovali. Vzápětí vyrazil pyrotechnik.

Článek

"Na místo zamířil i pyrotechnik se psem, aby vyloučil možnou hrozbu výbuchu. Okolí místa v rámci bezpečnostních opatření střežili policisté," řekla Právu mluvčí pražské policie Eva Brožová.

Podle očitých svědků byli policisté ozbrojeni samopaly a hlídali i vstup do stanice metra Muzeum. Holandský řidič kamiónu podle informací Práva zabloudil a rozhodl se tedy zeptat na cestu. Vozidlo ovšem odstavil na problematickém místě - na pražské magistrále ve Wilsonově ulici u budovy Rádia Svobodná Evropa, které je nepřetržitě pod dohledem policie v souvislosti s možnou dlouhodobou teroristickou hrozbou. Může být podle dřívějších informací jedním z cílů teroristů.

Než se Holaňdan vrátil k vozidlu, už u něj byli policisté, aby zajistili bezpečnost všech v okolí. Po vysvětlení situace řidič znovu nasedl do auta a odjel, řekl Právu Tomáš Hulan z pražské policie. 

Reklama

Výběr článků

Načítám